Keresés

Hírek
 
Versenyek, edzőtáborok
 
Programgyűjtemény
 
Szakági információk
 
Nyilvántartások
 
Bajnokaink
 
Alszakág
 
Galéria
 
 
Hirös Talentek - beszámoló a vizsga előtti utolsó edzőtáborról
Március 11-13. között rendezték meg a vizsga előtti utolsó díjlovas Talent edzőtábort, melynek a kecskeméti Hírös lovarda adott otthont. A program pénteken délután a résztvevők fogadásával kezdődött. Este Fülöp Noémi , A ló, mint sportárs címmel elméleti előadást tartott, ami a lovak viselkedéséről, tulajdonságairól szólt. Interaktív módon a gyerekek is be lettek vonva az előadás menetébe.

A szombati nap programja is igen tartalmas volt. Délelőtt a lovasok a két vezető edző (Fülöp Noémi, Simon Szilvia) irányításával tréningeztek, és egy rövid, rögtönzött programot videóra is lovagoltak, amit az esti előadáson Ilyés Csaba, S2-es bíró elemzett ki. A délután folyamán ifj. Bozsik József az Egyesfogathajtók és a Póni fogathajtók szövetségi kapitánya, duplafutószáras kurzust tartott. 


Vasárnap Fülöp Noémi irányításával melegítettek a gyerekek, majd a vizsgára való felkészülésként programlovaglás következett. Minden programot Ilyés Csaba bírált, ezzel megteremtve a versenyszituációt. Ezután Simon Szilvia rövid, korrigáló edzés keretében kijavította a felmerülő hibákat.


Összességében elmondható, hogy az edzőtábor nagyon jó hangulatban telt, és egy igazán összeszokott csapat alakult ki, amit az esti játékok talán még tovább fokoztak. A gyerekek egy nagy szobában aludtak, ami még izgalmasabba tette a hétvégéjüket. Közösen gondoskodtak a lovaikról. Mindenki a saját lovát etette, trágyázta, fel és leszerelni is önállóan kellett az időbeosztást betartva. 


A Talent program megtanította a gyerekeket, hogy tiszteljék lovaikat és társaikat egyaránt.


Mindenkinek sok sikert kívánunk a március 29-i vizsgához!

 
PARTNEREK
weboldalkészítés, webdesign, weblapkészítés © 2008 Magyar Lovas szövetség www.lovasszovetseg.hu