Díjlovas edzőtábor Pachl Péterrel Szentesen
Ebbe a sorozatba kapcsolódik még a nyár folyamán tervezett Pachl Péter edzőtábor, amit Babinszky Zsuzsa szervezett a házigazda Szent László Lovasklub területén. Az edzéseken 21 ló-lovas páros vett részt a Dél-Alföldi régióból. Péter véleménye szerint a lovasok mind jó alapokkal rendelkeznek, jó lovaglásokat és több tehetséges lovat lehetett látni. A díjlovasokon kívül a díjugrató szakág lovasai közül is többen részt vettek és komoly segítséget kaptak az idomító munka kapcsán Pétertől. A rendező Szent László LSK. lovasai új fiatal lovasokkal és saját lovaikon kívül a Korona ménes német és holland lovaival mutatkoztak be.

Jó volt látni, hogy a legtöbb lovast felvonultató egyesületek, edzők most is azok voltak akik jó egy évtizede is együtt voltak az első versenyeken, végigkísérték egymás fejlődését, segítettek egymásnak amikor erre szükség volt.

A 21 lovas komoly kihívást jelentett, így szinte szünet nélkül, reggel 9 órától este 9 óráig tartottak az edzések. A résztvevőkön kívül sok érdeklődő lovas, néző is megjelent, akiket a rendezők megvendégeltek. Páran még jelentkeztek volna lóval is de őket már erre az alkalomra nem tudták fogadni. Az egész napot, túl azon hogy szakmailag magas színvonalú volt, a jókedv, oldott ás vidám hangulat jellemezte.

Folytatás december 12-én Balástyán, a Leon-Cavallo lovardában lesz, amit Ferenci Richard szervez és várhatóan ismét sok lovas vár arra hogy ismerkedjen ezzel a szép és egyre inkább elérhető szakággal.

Lejegyezte:

Babinszky Zsuzsa