Keresés

Hírek
 
Versenyek, edzőtáborok
 
Programgyűjtemény
 
Szakági információk
 
Nyilvántartások
 
Bajnokaink
 
Alszakág
 
Galéria
 
 
Csömöri sikerek díjlovaglók megyei döntőjén
A lovasterápiával, a mezei őrszolgálatok támogatásával is foglalkozó Csömöri LTKE fő profilja a sportban a díjlovaglás, így nem véletlenül a cinkotai telephelyükön 2014 után most október 4-én vasárnap az Auchan Áruház támogatásával másodszor adtak otthont a szakág Pest megyei Bajnoksága döntőjének. A reggeltől késő délutánig tartó, a pónisok regionális minősítőjével kombinált versenyen a kezdő futószáras feladatban három óvodás is volt.

A megyei döntő pontversenyébe számító programok közül a legtöbb lovas az alapfokú feladatokat választotta. Itt Csiba Krisztina, a perbáli Pondera Lovasklub versenyzője az A3-as feladatban „pályarekordot" állított fel, mivel a Csömöri LTKE által Csömörön vagy Cinkotán rendezett versenyeken még egyetlen lovas sem ért el 80%-os eredményt. Az A3 feladatban mögötte második helyen 77%-al Pataky Viktória, a Csömöri LTKE lovasa végzett. A 18-21 évesek junior korosztályába tartozó lovashölgy a minősítő versenyekről csak az ötödik legjobb eredményt hozta a döntőre, de a 77%-al minimális előnnyel,
de az összesítésben megnyerte a kategóriája bajnokságát. Ezzel az is eldőlt, hogy ott lesz október végén a pátyi U25 és a Talentum Döntő indulói között.


A nap sportszakmai fénypontja, két ló indulásával az olimpiai Nagy Díj feladata volt. Nébel Viktória 18 éves Batist nevű lova korábban ukrán színekben több Világ Kupa-fordulón indult. Most hosszabb pihenőt követően tért vissza 62,4%-os eredményével a négylábúak elitkörébe. Biztató, hogy a feladatban Nébel Viktória másik; 11 éves, azaz a Nagy Díj szempontjából még fiatal, Koivusipila Tarja Marika tulajdonában álló Ready for Impossibile nevű oldenburgi lóval is képes volt 62,067%-ot teljesíteni. A cinkotai lovarda szakmai vezetője nagydíjas programjaival megnyerte a felnőttek megyei bajnokságát. Legközelebb a kaposvári Világ Kupán fog indulni.


A pónisok részére B és A szintű feladatokkal kiírt Csömör Kupa vándordíjat egy évig Sziráki Bíbor Virág, a csomádi Szilaj és Szelíd Lovaspark ifije őrzi.A győztesek az Auchan ajándékcsomagjait kapták. Balról: Pataky Viktória, Nébel Viktória, Csiba Anna Sára. II. helyezettek, felnőttek: Incze Dorottya (Simonpuszta LK), fiatal lovasok: Kramer Dóra Luca (Sóskúti LK). A bajnoki címért csak két ifi indult a döntőben.


A kategória ezüstérmese, Németh Laura nem jelent meg az eredményhirdetésen. Bronzérmesek, felnőttek: Fehér Bernadett (Állatorvostudományi Egyetem), fiatal lovasok: Serester Ágnes (Pondera LK). Pest megye Közgyűlése a megye építészeti értékeit bemutató könyvvel ismerte el a dobogósok teljesítményét. Az érmeket és a különdíjakat a Magyar Lovas Szövetség díjlovagló szakbizottságának elnöke, Berényi Miklós adta át.


Lejegyezte: Dr. Paizs Gábor

 
PARTNEREK
weboldalkészítés, webdesign, weblapkészítés © 2008 Magyar Lovas szövetség www.lovasszovetseg.hu