Keresés

Hírek
 
Versenyek, edzőtáborok
 
Programgyűjtemény
 
Szakági információk
 
Nyilvántartások
 
Bajnokaink
 
Alszakág
 
Galéria
 
 
CDI3*/CDIY/CDIJ/CDIP/CDN-A és Lovasterápiás verseny Fóton, szept 26-28


A Magyar Lovasterápia Szövetség Nemzetközi és Nemzeti Díjlovas Versenye (CDI3*/CDIY/CDIJ/CDIP/CDN-A) és Lovasterápiás Versenye

Fóton

 

A Magyar Lovasterápia Szövetség a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat védnökségével és támogatásával 2014. szeptember 26-28. között, immáron tizedik alkalommal rendezi meg nemzetközi és hazai Díjlovas Versenyét és Lovasterápiás Versenyét. A rendezvény fő támogatója az OTP Bank Nyrt., további kiemelt támogató a Mercedes-Benz Magyarország.

 

Helyszín: NGYSZ Lovasterápiás és Oktató Központja

        2151 Fót, Vörösmarty tér 2.

(a Károlyi István Gyermekközpont területén áthajtva érhető el)

A verseny időpontja: 2014. szeptember 26-28. (péntek-vasárnap)

 

Az előző évekhez hasonlóan idén is nemzetközi keretek között zajlik a Díjlovas Verseny, melyre várhatóan 80 lóval neveznek hazai és külföldi lovasok.

A háromnapos Díjlovas Verseny résztvevői nehéz, közép és könnyű osztályú díjlovas kategóriában mérhetik össze a tudásukat.

 

A korábbi évekhez hasonlóan a nemzetközi versenyen többek között Szent György-díj, Intermediate I., Intermediate I. Kűr, Intermediate II., Nagydíj, Nagydíj Special, valamint Nagydíj Kűr versenyszámok kerülnek megrendezésre. Érkeznek lovasok Ausztriából, Csehországból, Nagy- Britanniából, Németországból, Olaszországból, Moldáviából, Oroszországból. A nemzeti versenyen könnyű-, közép osztályos feladatok kerültek kiírásra. A Nemzetközi Díjlovas Verseny összdíjazása kb. 2.400.000 Ft, a Nemzeti Versenyé 680.000 Ft, a Lovasterápiás Versenyé 2.675.000 FT 

 

A Lovasterápiás Verseny a tavalyi évhez hasonlóan idén is háromnapos lesz. A hiperaktív, tanulásban, illetve értelmileg akadályozott gyerekek hagyományainkhoz híven önálló lovaglás keretében ügyességi pályán lovagolnak, illetve díjlovas programot mutatnak be lépésben és ügetésben. A Jámbor Vilmos Emlékversenyen csapatok versenyeznek egymással vezetett lovon, a gyerekeknek játékos feladatokat kell lóháton megoldaniuk. A gyógypedagógiai lovastorna versenyszámra hiperaktív, tanulásban akadályozott, illetve értelmileg akadályozott gyermekek nevezhetnek három életkori kategóriában. A Mádl Ferenc Emlékversenyen a versenyzők bármilyen mesét, történetet előadhatnak, melyben a lovason kívül a ló is fontos szerepet kap.

 

A látássérült gyermekek számára külön versenyszámokat hirdetünk meg: ügyességi feladatokat vezetett lovon és gyógypedagógiai lovastornát kezdő és haladó lovasok számára. Az idei versenyen is megrendezzük az egészséges és sérült lovasok közös, játékos versenyszámát, mely a korábbi években is nagy érdeklődésre tartott számot. A versenyszám megrendezésével az a célunk, hogy az egészséges és sérült lovasok közösen versenyezzenek, szerepeljenek, jobban megismerjék egymást, ezáltal is hangsúlyozva az integráció fontosságát.

Terveink szerint idén is sor kerül a Díjlovagló Parasport versenyszámra, mely egyben a mozgásukban akadályozott felnőtt lovasok számára az Országos Bajnokság is lesz.

 

A háromnapos esemény célja a lovasterápia és a lovassport minden ágának népszerűsítése, versenyzési lehetőség megteremtése sérült gyermekek és fiatalok számára, valamint a lovasterápia, mint kiegészítő terápiás eljárás népszerűsítése, és a benne rejlő fejlesztési lehetőségek bemutatása.

 

Az idei OTP Bank Fogászati Roadshow utolsó (magyarországi) állomása az NGYSZ Fóti Lovasterápiás és Oktató Központja lesz, ahol a Díjlovas Verseny alatt minden nap 9 és 17 óra között vehetnek részt a gyerekek az ingyenes fogászati szűrésen és szaktanácsadáson. A fogorvosok munkáját  arcfestők, kézművesek segítik, akik barátságos eseménnyé teszik a fogászati vizsgálatot.

 

 

 

 

 

A rendezvény mindhárom napjára kitelepül a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat nőgyógyászati szűrőkamionja is, melyben a látogatókat orvosaink nőgyógyászati tanácsadással várják.  A nőgyógyászati kamion működését a Waberer’s-Szemerey Logisztika Kft. és a Waberer’s International Zrt. támogatja.

 

 

Az MLTSZ munkájáról bővebb információ a www.lovasterapia.hu oldalon található.

 

Minden érdeklődőt szeretettel várunk ingyenes rendezvényünkön!

 

Budapest, 2014. szeptember 5.

 

További információ:

 

Bozori Gabriella                                             Pethő Zsófia

Magyar Lovasterápia Szövetség                      Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat

Tel: +36 27/539-375                                         Tel: +36 1/475-7027

Fax: +36 27/539-376                                        Mobil: +36 30 436-37-67

E-mail: gbozori@lovasterapia.hu                      E-mail: petho@gyermekmento.hu

 

 

 


 
PARTNEREK
weboldalkészítés, webdesign, weblapkészítés © 2008 Magyar Lovas szövetség www.lovasszovetseg.hu