Keresés

Hírek
 
Versenyek, edzőtáborok
 
Programgyűjtemény
 
Szakági információk
 
Nyilvántartások
 
Bajnokaink
 
Alszakág
 
Galéria
 
 
Jó kezdeményezés, sikeres verseny Debrecenben

Az április 27-én megrendezett CDNB* versenyt megelőző napokban a rendező OMT Vetpoint LSE 3 napos szakmai rendezvényt készített elő. A pénteki napon -a Díjlovagló Szakbizottság régióknak szánt anyagi támogatását igénybe véve- edzőtábort tartottak Pachl Péter kiemelt edző felügyelete alatt. Az edzőtáboron 9 ló/lovas páros vett részt, a szinte teljesen kezdő szinttől az S1-ig. Szombaton Ilyés Csaba I. osztályú díjlovas bíróval találkozhattak az érdeklődők. A konzultáció elméleti és gyakorlati elemeket is tartalmazott.

Vasárnap aztán nagy izgalommal várta mindenki, hogy az időjárás kegyeibe fogadja-e a CDNB* versenyt?  Szerencsére egy délutáni nagyobb, a versenyt azonban csak ijesztgető borútól eltekintve végig sütött a nap.


A versenynap a rajtengedély vizsgával kezdődött. Összesen 6 lovas adott számot Berényi Miklósnak és Berényi Aninak tudásáról. A sikeres elmélet után gyakorlati tudásukat is megmutathatták. Mind a hat lovas sikeres vizsgát tett, így újabb lovasokkal bővült a díjlovas közösség. Ezúton is sok sikert és helyezést kívánunk nekik.


Úgy tűnik, hogy a 3 napos program ötlete jó kezdeményezésnek tekinthető, mert a CDNB* versenyen a rajtengedély vizsgákkal együtt közel 40 startot bonyolított le a helyszín Berényi Anikó, Ilyés Csaba és Berényi Miklós bíráskodása alatt. Ilyen nagy számú startra még nem volt példa itt, Debrecenben, de a Kelet-Magyarországi régióban sem. Nem csak a startok, a nézők száma is jelentősre duzzadt ezen a versenyen. Ennyien még sosem jöttek el megnézni a díjlovas versenyeket, mint most, ezen a hétvégén. Reméljük, ezek a számok a jövőben még tovább emelkednek. Ahogy már megszoktuk, jó szervezés, összeszokottság jellemezte a helyszínt, nyugodt hangulatú, kellemes verseny volt a vasárnapi.


Figyelemre méltó volt az Lsz1-ben Kővágó Kata lovaglása Lighteleven Empire-val. A programjukat 7,3-ra értékelték a bírók.  Tavaly több fiatal ló is bemutatkozott Debrecenben. Ez most sem szakadt meg, a Fiatal díjló A3 programban 7 fiatal ló programját láthatták az érdeklődők. A mezőny elején kisebb csata alakult ki Ravallo M (lovasa Vizesi Zsolt) és Fidelio (lovasa Dr Homoródi Nóra) közt. A versenyszámot végül    Ravallo M nyerte 7,48-as eredménnyel, alig megelőzve Fidelio 7,38-os eredményét. 2013-ban tűnt fel jó eredményeivel itt Debrecenben Sába (lovasa Kósa Tünde). A páros jól kezdett ebben az évben is. A 6 éves fiatal díjló, FEI 5 éves minősítő versenyszámban 8,02 pontot értek el. Jó esély mutatkozik rá, hogy a 2014. évi Fiatal Lovak Bajnokságának helyezettjei közt a Kelet-Magyarországi régió lovai is jelen lesznek. Érdemes odafigyelni rájuk.


Nyár végén, ősszel újabb versenyt szervez az OMT Vetpoint LSE, ahová szeretettel várják nem csak Kelet-Magyarország lovasait!

Lejegyezte: Nagy Judit
 
PARTNEREK
weboldalkészítés, webdesign, weblapkészítés © 2008 Magyar Lovas szövetség www.lovasszovetseg.hu