Junior és fiatal Lovas Európa Bajnokság Compiegne 2013.

A Fiatal Lovasok mezőnyében „csak” egyéni indulóval képviseltettük Hazánkat, Németh Fanni személyében aki Firantát lovagolta. A csapatfeladatban 63.842%-al a 36. helyen zártak, az 51 indulót és az általuk alkotott 11 csapatot felvonultató mezőnyben. A csapatversenyt Hollandia nyerte, Németország és Dánia előtt. A egyéni versenyszámban párosunk megismételte az első napi produkcióját 63.895%-ot teljesítve, amely a 41. hely megszerzéséhez volt elég. Az egyéni Európa Bajnok Dániából, az ezüstérmes Hollandiából a bronzérmes pedig Németországból érkezett!

Összességében elmondhatjuk, hogy eredményes hetet zárt a magyar korosztályos díjlovaglás, hiszen az elmúlt 10 év második legjobb Junior egyéni eredménye (Jenei Péter) mellett Junior csapatunk eredményátlaga is kiemelhető az elmúlt időszak Európa Bajnoki szerepléseiből.

Elismerés illet minden Lovat, Lovast, Edzőt, Szülőt és a Csapatvezetőt a remek helytállásért, köszönet pedig a BASF a SYNGENTA és a WELLENSTEYN cégeknek támogatásukért mely nélkül nem képviselhettük volna a Magyarországot.

Lejegyezte: Németh József