A 2013.06.02-i Szakbizottsági gyűlés határozatai

18/2013. határozat (2013.06.02.) Magyar Bajnokságon (2013) a pénzdíj szétosztásának elve

A Magyar Bajnokságon a bajnokságban elért végső helyezés kerül díjazásra az első 6 helyig, a fiatal lovak esetében az első 3. helyig.

A szétosztás elve (1-6 hely közt):

„L” kategória.: 20 000.-Ft, 15 000.-Ft, 10 000.-Ft, 8 000.-Ft, 6 000.-Ft, 5 000.-Ft

„M” kategória.:35 000Ft, 25 000.-Ft, 15 000.-Ft, 10 000.-Ft, 8 000.-Ft, 7 000.-Ft

„S” kategória.: 45 000.-Ft, 30 000.-Ft, 25 000.-Ft, 20 000.-Ft, 15 000.-Ft, 10 000.-Ft

„GP” kategória: 55 000.-Ft, 45000.-Ft, 35 000.-Ft, 25 000.-Ft, 20 000.-Ft, 15 000.-Ft

Fiatal lovak kategóriáiban a szétosztás elve (1-3 hely közt):

4,5,6 éves fiatal lovak kategória: 25 000.-Ft,15 000.-Ft, 10 000.-Ft

Ha a bajnokság adott kategóriájában nincs 6 lovas, akinek az eredménye értékelésre került, akkor a maradványt egyenlő arányban kell szétosztani a kategóriában helyezett lovasok közt.

19/2013. határozat (2013.06.02.) Nemzetközi versenyre történő minősülés feltételei
Nemzetközi (CDI) versenyre hazai vagy külföldi CDN-A*/A versenyeken van lehetőségük minősülni a különböző korosztályú és kategóriájú versenyzőknek. A fiatal lovas, a junior, a gyermek és a póni korosztályban a megfelelő EB csapatfeladatban vagy az EB egyéni feladatban legalább egy alkalommal legalább 61%-ot kell elérni.
Ha a lovas egy évet kihagy a versenyzésből, a minősülést meg kell ismételni.
A felnőtt lovasoknak a CDI verseny kiskör induláshoz az Intermediaire I., nagykör induláshoz a Nagydíj vagy Nagydíj Special versenyszámban kell legalább 61%-ot teljesíteni.
Ha egy lovas csak a Szent György díjban akar indulni a szövetségi kapitány elfogadhatja, ha csak ebben a számban minősült.
A fiatal díjlovak minősülése nemzetközi versenyekre (beleértve a világbajnokságot is): Hazai vagy külföldi CDN-A*/A versenyen az adott korosztály számára kiírt FEI programban elért legalább 7.5 pont.

20/2013. határozat (2013.06.02.) Kontinens bajnokságokra kiutazó lovasok támogatása.

A szponzor pénzek beérkezése után a Póni, valamint a Junior és Fiatal lovas EB-re kiutazás és részvétel költségeit a SZB személyenként 250.000.- Ft-al támogatja.

Fiatal lovak VB-re kiutazási költségeinek támogatását összesen 250.000.-Ft-ban határozza meg a Szakbizottság.

A válogatott keret egységes megjelenésére 400.000.-Ft-ot (Ez kb. 15 lovas), váratlan költségekre 60.000.-Ft-ot, a csapatvezető kiutazására (póni és junior EB) 350.000.-Ft-ot, edzőtáborra 700.000.- Ft-ot, a válogatott lovasok teljesítmény utáni premizálására 1 millió Ft-ot különít el a 2013. évi keretéből a Szakbizottság.

21/2013. határozat (2013.06.02.) Szövetség Kapitány költségeinek támogatása, Lipica

A Díjlovagló Szakbizottság a Szövetségi Kapitány Lipicára való kiutazását utólagosan 32.344.- Ft útiköltség és 295 EUR szállásköltség kifizetésével támogatja.

22/2013. határozat (2013.06.02.) A Szakbizottság a 2013-es Junior EB-n és a Póni Eb-n résztvevő magyar csapat mellé Pachl Pétert nevezi ki csapatvezetőnek.