Sikeresen zajlott le a hétvégi Hajdu Kupa Debrecenben

Cím: Sikeresen zajlott le a hétvégi  Hajdu Kupa Debrecenben

Szöveg:

Rekord számú nevezés érkezett a Hajdusági Iparművek Zrt. és az OMT ZRT kereskedelmi üzletlánca az OMT Vetpoint által támogatott  hétvégi Debreceni versenyre. A verseny a BASF-Talentum Kupa, a Hajdu Kupa és a Dél-Kelet Kupa fordulója is volt egyben. A Dél-Kelet Kupa a keleti régió, a Hajdu Kupa a hajduság lovasainak szeretne minél több versenyzési lehetőséget biztosítani.

Kelet-Magyarország új régió felelőssel, Homoródi Nórával kezdte az ez évi munkát. Az első verseny a tervek szerint Hortobágyon lett volna, az utolsó pillanatban azonban helyszín módosításra került sor. Debrecen hiába vállalta át a verseny megtartását, sajnos a módosítás  meglátszott a nevezések számán is, így a májusi verseny elmaradt. Így most Homoródi Nóra, aki 2007. óta rendez versenyeket, nem kis izgalommal várta a nevezés zárását, de panaszra nem volt ok.

A verseny előtti napon Pachl Péter mesteredző segítségével 1 napos edzőtáborra került sor Pallagon. A lovasok lelkesedését mutatja, hogy az edzőtábor pénteken késő este ért véget, annyian érdeklődtek. Este egy hangulatos vacsora zárta a pénteki fárasztó, de igen eredményes napot. Péter a tőle megszokott rutinnal, lelkesedéssel és fanatizmussal tartotta az edzéseket. Másnap a lovasok élhettek, és nagy számban éltek is azzal a további lehetőséggel, hogy a versenynapon közvetlenül is konzultáljanak az ott nyújtott teljesítményükről a mesteredzővel.

A versenyen Berényi Miklós vezető bíráskodása mellett Berényiné Ani és Ilyés Csaba bíráskodtak. Mialatt Berényi Miklós és Ani összevontan bírált, azalatt Ilyés Csaba–amennyiben a lovas erre igényt tartott- a programját befejező lovassal közvetlenül a lovaglás után kiértékelte a programlovaglást: mi volt jó, miben van még fejlődési lehetőség. Amikor meg Berényi Miklós nem bírált, a lovasok őt  kérdezték meg, mit látott a programja alatt, jó-e az út amin jár? A  verseny alatt biztosított edzői és bírói konzultációs lehetőség  nagy segítség volt a lovasok számra.  A versenynap 10:00 h-tól délután 16:00 h-ig tartott ezen az első, igazán nyárinak tekinthető napon.

Négy  igazán kitűnő fiatal díjlovat is értékelhettek a bírók. Úgy tűnik, kezd eredményeket hozni a Díjlovagló Szakbizottság azon kezdeményezése, mely évekkel ezelőtt meghirdette a Fiatal Lovak Bajnokságát.  Korábban főleg a CDNA* versenyeken jelentek meg a tulajdonosok fiatal díjlovaikkal, ebben az évben a CDNB versenyekre is sok nevezés érkezik a kategóriában.

Jól szerepeltek az „A” és az „L” kategória lovasai. Az LSZ4-ben 5, a Junior Előkészítőben 4, a Szent György díjban 2 lovas mérte össze tudását. Babinszky Zsuzsa lelkes csapata, a Szent László Lovas Klub 6 lóval vett részt a versenyen. Ismét láthattuk Gémes Ferencet Kószálóval, ők rendszeresen látogatják a debreceni versenyeket.

Bátran és büszkén mondhatjuk, egy igazán jó hangulatú, jól szervezett kedves versenynek adott helyszínt ismét Debrecen-Pallag.

A versenyszámok győzteseinek a Hajdusági Iparművek Zrt. lovas ajándéktárgyakat (pálca, sarkantyú, kötőfék), az OMT ZRT kereskedelmi üzletlánca az OMT Vetpoint lovas felszereléseket tartalmazó ajándékcsomagot ajánlott

Lejegyezte NJ